DIMECRES, ES PRESENTA L'OFICINA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA

Demà dimecres, 22 de març, es presentarà l’Oficina Comarcal de Transició Energètica en una xerrada informativa a les 7 de la tarda a la Sala Polivalent d’Albinyana.

Els participants podran resoldre dubtes sobre si el que paga a la factura del rebut de la llum és correcta o té marge de disminució, també es donarà resposta a demandes sobre ajuts per instal•lar plaques solars i es parlarà sobre com ens impactarà la transició energètica en el nostre dia a dia.

El principal objectiu de l’Oficina és participar de manera activa en la descarbonització del territori, afavorint la generació i aprofitament d’energies renovables, tant a l’àmbit municipal com directament amb la ciutadania.

L'oficina serà fonamental per dinamitzar, informar i generar una comunitat energètica local, tant amb participació pública com privada. L'Ajuntament té encarregat un estudi d'autoconsum compartit d'edificis i equipaments municipals, com a base per a la implementació d'una Comunitat Energètica local.

Cada quinze dies, un tècnic de l’Oficina atén personalment a les oficines de l'Ajuntament d’Albinyana els matins del primer i tercer divendres de mes. L'oficina és una iniciativa de l'Institut Català d'Energia, del Consell Comarcal del Baix Penedès i de l'Ajuntament d'Albinyana.