UNANIMITAT PER RECLAMAR L'AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL COMARCAL DEL VENDRELL

Aquest matí s'ha fet una acció de protesta dels alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès davant de la seu de la Conselleria de Salut de la Generalitat per exigir una solució que permeti l'ampliació de l'Hospital Comarcal del Vendrell. Han estat rebuts per la secretària d'Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó que s'ha compromés a traslladar la reivindicació al conseller de Salut. Josep Maria Argimón. A l'acte també hi era l'alcalde d'Albinyana, Quim Nin.

Els alcaldes han mostrat el seu enuig i descontentament davant d’una situació que no es desencalla.  El president del Consell Comarcal, Joan Sans ha manifestat a la sortida de la reunió “Hem parlat amb diferents consellers i conselleres, amb la expresidenta del Parlament, vam venir fa un any a la Generalitat… a tot arreu ens van dir que depenia del Departament de Salut, que ara se’n renta les mans i ni tan sols ens agafa el telèfon per atendre’ns i escoltar-nos. Des del mes de maig, hem intentat en almenys 3 ocasions posar-nos en contacte per mantenir una reunió i no hem tingut cap resposta. El Baix Penedès existeix, i volem que existeixi també pel Departament de Salut. Estem aquí reiterant una cosa que ja fa anys que demanem i no se'ns escolta.”

El president del Consell Comarcal ha recordat que “actualment, la pèrdua de qualitat del servei públic de Salut al Baix Penedès comporta una gran preocupació a la ciutadania per la manca de serveis, l’obligatorietat de desplaçar-se fora de la comarca per visitar-se com als anys 90. Tenim un hospital obsolet per la població comarcal actual i urgeix una inversió per afrontar l'ampliació. La instal.lació actual no dona el servei públic de qualitat que la ciutadania es mereix.” Els alcaldes han recordat a més, que la inversió de la Generalitat a la comarca als darrers 20 anys ha estat de 0€. Totes les inversions han anat a càrrec de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla.

Per això, han emplaçat al Conseller a visitar la comarca el més aviat possible perquè conegui de primera mà el dia a dia. Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell ha recordat que “existeix el projecte d’ampliació i el Pla funcional actual que ens diu que la infraestructura actual només pot donar el servei al 50% de la població comarcal. Només a la meitat de les necessitats sanitàries de la població. Necessitem una partida per a l'ampliació de l'Hospital als pressupostos 2023.

Per la seva banda, la Secretària d’Atenció Sanitària i participació Meritxell Budó, ha pres nota de les demandes i ha traslladat la voluntat de la Conselleria per atendre la demanda dels alcaldes del Baix Penedès. “Estic segura que la voluntat del Conseller és la de rebre-us el més aviat possible. Traslladaré la petició per incloure la partida de l'ampliació de l'Hospital als pressupostos 2023”.

Els alcaldes i alcaldesses esperen  una resposta el més avia possible i, en tot cas,  abans de que acabi la tramitació dels pressupostos de la Generalitat per l'any vinent.