LLEGA700 PERMETRÀ DESPLEGAMENT DE 4G I 5G AL MUNICIPI

Connexions mòbils més ràpides i amb millor cobertura arriben al municipi d’Albinyana amb el desplegament 4G i 5G.

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir serveis mòbils de nova generació 4G i 5G, a les bandes de 700 i 800Mhz.

La nova tecnologia permetrà al veïnat gaurir de serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura a l’interior d’edificis i ampliarà l’extensió geogràfica.

Llega700 és l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei amb la TDT.

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant les properes setmane realitzaran el procés d’implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació 4G i 5G.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega 700 és l’entitat posada en marxa pels operadors pers solucionar qualsevol afectació a la recepció del senyal de televisió.

El procés d’implantació s’està fent de manera gradual per tot l’estat. Podeu comprovar si el vostre domicili està afectat per aquest canvi. https://www.llega700.es/contacto_mapa.php

El desplegament s’emmarca en el que estableix el RD 579/2019, d’11 d’octubre, a partir del qual es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d’UHF) que fins aleshores s’empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut om a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la nova xarxa mòbil s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar millores significatives tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició) o permetre treure el màxim partir a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la trucada de vídeo, entre d’altres.

A més, la cobertura més gran que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT

Llega 700 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió mòbil 4G i 5G a les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, LLega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l’encesa de les estacions, pel qual Llega700 s’encarregarà d’atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis s’ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït 900 833 999 i una pàgina web  www.llega700.es