LES PECES TINDRÀ ENLLUMENAT AMB TECNOLOGIA LED, ABANS D'ACABAR L'ANY

Les Peces tindrà, abans d'acabar l'any, un nou enllumenat led  que garantirà un menor consum energètic, baixes emissions de CO2 i baix impacte mediambiental. 

L'actuació prevista en el pressupost municipal del 2022 comportarà la substitució de 306 punts de llum, que actualment són de vapor de sodi per uns de tecnologia LED que reduiran la contaminació lumínica.  L'estalvi anual  en emissions de CO2 es preveu en 38,36 tones.

La renovació es farà a tots els actuals fanals, les columnes i braços de llum del nucli antic de les Peces, les zones de Santa Anna i Sant Jordi, el Colomer i les Masies del Torrent.

El nou enllumenat il·luminarà amb un color càlid força agradable durant les hores nocturnes. El projecte aprovat inclou la renovació de les lluminàries, les caixes de distribució, el control dels punts de llum i la legalització de la instal·lació.

El pressupost de la renovació és de 114.300 euros. Fa pocs dies l'Ajuntament va rebre la confirmació d'una subvenció de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la  Generalitat per import de 28.577 €, que representa un 25% de la inversió prevista. S'ha demanat també un ajut econòmic  a la Diputació de Tarragona enla convocatòria d'enguany de transició energètica.

El compromís d'adequació de l'enllumenat es va iniciar amb l'adhesió municipal al Pacte d'Alcaldes/esses per a l'energia sostenible i el clima. El primer nucli on es va fer  tot el canvi de l'enllumenat fou la Papiola. Durant l'any passat es van renovar els 45 punts de llum al Molí del Blanquillo, els 32 de Bonaterra I i els 239 de Bonaterra II. 

El servei d'enginyeria municipal  redactarà, passat l'estiu, el projecte preceptiu per fer  efectiva també la renovació al nucli d'Albinyana.