SUPORT AL MANTENIMENT DE L'EMPRESA SAINT-GOBAIN A L'ARBOÇ

Dimecres a la tarda es va fer a l'Arboç una sessió extraordinària del Consell d'Alcaldes del Baix Penedès per tractar l'anunci fet per la direcció de l'empresa Saint-Gobain l'Arboç de tancament de la planta Glass, que pot comportar enviar a l'atur a 122 treballadors directes i a centenars d'indirectes. Es va aprovar un Manifest demanant la implicació de la Generalitat i del Govern de l'Estat per tal de mantenir els llocs de treballs i garantir el futur industrial d'aquesta empresa a la comarca.

Entre els afectats per l'anunci de tancaments hi ha veïns del municipi d'Albinyana. Aquest anunci ha comportat un gran malestar a la comarca per les conseqüències laborals, econòmiques i laborals que comporta que es pugui fer efectiva aquesta decisió. Per aquest diumenge, a les 6 de la tarda,  hi ha convocada una manifestació a l'Arboç, amb sortida davant de l'empresa per lluitar pel manteniment dels llocs de treball.

El Manifest aprovat per unanimitat fou llegit davant del Comitè d'Empresa i altres treballadors.

MANIFEST PERQUÈ L'EMPRESA SAINT-GOBAIN L'ARBOÇ, CONTINUÏ LIDERANT LA NOSTRA COMARCA EN EL SECTOR INDUSTRIAL.

Fa uns mesos, els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès van compartir una estratègia comuna per tal d'impulsar socioeconòmicament la nostra comarca.

Aquesta estratègia comença amb la creació de la Taula del Baix Penedès des de la qual es va fer públic el greuge continuat que pateix el conjunt del Baix Penedès i on es remarcava que aquesta comarca no pot seguir sent menystinguda per la Generalitat.

Ara ens trobem amb un altre problema afegit. L'Empresa Saint-Gobain l’Arboç ha comunicat el tancament d'una instal·lació que afectarà directament i indirecta més de 200 famílies de la comarca del Baix Penedès, un problema que sumat a la gran problemàtica laboral i social que arrossega la nostra comarca en vers a l'atur, a falta de treball i precarietat social, aquest tancament ens posarà encara més a la corda fluixa, de la que ja som la comarca amb més atur de Catalunya.

L'empresa Saint-Gobain l’Arboç, amb gairebé cinquanta anys a la nostra comarca  és un referent ja consolidat. Ha estat i és un dels motors econòmics de referència, amb un impacte econòmic, per sous de treballadores i treballadors i empreses auxiliars, superior a 20 milions d’euros anuals, que fa que tot plegat ajudi la indústria, el comerç, la restauració i altres sectors econòmics de la comarca,  i afavoreixi la convivència i la cohesió ciutadana.

Amb aquest Manifest, tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Baix Penedès, donem ple suport a l'empresa i als treballadors i treballadores, per trobar conjuntament una solució en benefici de tots, sent coneixedors de l'actual moment del mercat de la construcció i de l'automòbil, com també de la problemàtica ja esmentada en el cas del tancament definitiu d'aquestes instal·lacions.

Tot el conjunt dels alcaldes i alcaldesses i a través del Consell Comarcal, demanen poder crear una comissió de treball per a ser interlocutors entre l'empresa, treballadors i treballadores i altres organismes superiors.

Demanem a l'empresa la seva reconsideració i que rectifiqui en aquesta precipitada decisió del tancament de la instal·lació de GLASS, i poder seguir treballant aquest any i mig de vida que té aquesta instal·lació segons els experts i poder així seguir treballant conjuntament per trobar solucions futures, per al bé de Saint-Gobain l’Arboç, dels treballadors i treballadores, i del conjunt de la nostra comarca.»