Ampliació dels cementiris municipals

L'Ajuntament d'Albinyana ha condicionat els cementiris municipals d'Albinyana i de les Peces amb l'adquisició de terrenys per a ampliacions de nous nínxols i per espais destinats a aparcament en cadascun d'ells. En el cas del d'Albinyana, es va adquirir una finca annexa a l'actual cementiri de més de dos mil metres quadrats on si hi han construït un bloc de 36 nous nínxols i un columbari cinerari per a quatre urnes. D'altra banda s''ha destinat una part d'aquest nou terreny a zona d'aparcament, per tal de facilitar l'accés en cotxe a aquest recinte.

En el mateix sentit, a les Peces també es va adquirir un terreny enganxat a l'actual cementiri de més de mil metres quadrats per a fer-hi una ampliació de nínxols i una zona d'aparcament. En aquest cas, ha estat construït un nou bloc amb divuit nínxols. En el cas de les Peces, encara s'hi afegeix una millora en l'accés, ja que des del cementiri sortirà un camí asfaltat fins a la nova rotonda de la C-51, facilitant una bona mobilitat per a tots els vehicles.

La inversió total entre adquisició de terrenys, adequació d'espais i ampliacions ha estat de 126.000 euros. La Diputació de Tarragona, mitjançant el Pla d'Actuació Municipal (PAM), ha subvencionat un 40% la compra de terrenys i les adequacions dels espais.

   

Per l'alcalde d'Albinyana, Quim Nin, "amb els nous terrenys que ara disposa l'Ajuntament es pot doblar l'espai dels cementiris actuals. Agraeixo la voluntat d'entesa dels propietaris dels terrenys que han permès resoldre el tema de l'espai per molts anys."

Les persones que visitin el cementiri amb motiu de Tots Sants trobaran, a part de les ampliacions, totalment pintat els dos espais funeraris, gràcies als treballadors del pla d'ocupació comarcal del Consell Comarcal del Baix Penedès.